Domeinregistratie

Domeinnaam

Bedrijven die gebruik maken van onze diensten moeten op een snelle en voorspoedige afhandeling van domeinnaamregistraties kunnen rekenen. Lezer ICT services neemt uw domeinaanvraag binnen 24 uur in
behandeling. Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd.

Naamgevingssysteem

De verschillende delen van een domein worden van elkaar gescheiden door punten. Een voorbeeld van een domein is i.com. Om deze naam vast te leggen is een registratie vereist. Meestal is dit de naam van de persoon of het bedrijf waarover de pagina gaat, soms is het ook het thema van de website. In principe is alles mogelijk, zolang de naam bestaat uit een combinatie van twee of meer tekens. De combinatie mag bestaan uit de letters a tot en met z, eventueel aangevuld met cijfers 0 tot en met 9 of een streepje -.

Ip-adres

Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres (Internet Protocol), bijvoorbeeld 207.142.131.236. Een IP-adres is het adres van de fysieke server waar de webpagina op staat. Oftewel een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP-adressen. Een IP-adres op internet is meestal gekoppeld aan een bedrijf. Omdat domeinnamen veel eenvoudiger te onthouden zijn dan IP-adressen, worden IP-adressen door de meeste mensen niet direct gebruikt.

Instelling domeinen

Domeinen en subdomeinen worden door middel van de DNS-instellingen op de server ingesteld. Dit kan vaak door de eigenaar van een domeinnaam zelf worden ingesteld, afhankelijk van de instellingen op de server.  Meestal voeren wij voor onze klanten het beheer uit.  Simpel gesteld: Wanneer lezer.nl wordt ingetypt, maakt uw computer een verbinding met een DNS-server, waarin een tabel is opgeslagen naar welk ip-adres het domein koppelt. De computer zal met deze informatie verbinding maken met dat IP-adres.

Domeinaanvraag

Wij nemen uw aanvraag binnen 24 uur in behandeling en zorgen ervoor dat we uw domein snel en zorgvuldig registreren. U kunt de domeinen aanvragen door de vereiste formulieren in te vullen die u op onze website kunt downloaden. Indien u ons telefonisch belt is uw website en E-Mail binnen enkele uren online en beschikbaar.

Geef een reactie