Haal het beste uit je verbinding

banner

Lezer adviseert: haal het beste uit je verbinding …

… en je haalt het beste uit je bedrijf

Wie snel wil groeien, moet snel kunnen werken. Daarvoor kun je natuurlijk een cursus sneltypen volgen, maar ook de randvoorwaarden zijn belangrijk. Lezer ICT services geeft een paar praktische tips om de optimale snelheid uit je verbinding te halen.

De juiste apparatuur
Heb je het gevoel dat je snelle verbinding net een tikkeltje sneller zou kunnen? Dan kan het zijn dat je apparatuur de hoge bandbreedte niet ondersteunt. Dit kun je nagaan door je verbindingssnelheid af te zetten tegen de specificaties van je router. In de handleiding kun je nagaan of je router de afgenomen snelheid goed kan verwerken. Naast de hardware moet ook de software op de router en je pc worden bijgewerkt. Check dus of je eventuele updates al hebt geïnstalleerd. Ga ook na of je aangesloten apparaten niet in de energie spaarstand staan: dat kan ook snelheidsverlies veroorzaken.

De juiste plaats
Een router is niet per se mooi, dus zet je hem het liefst achter een vaas of in een kastje. Logisch, maar niet altijd handig. Houd er rekening mee dat metalen en betonnen oppervlakken je signaal kunnen verzwakken.
Om apparaten als magnetrons, babyfoons, luidsprekers en televisies hangen daarnaast elektrische velden die de wifi verbinding negatief kunnen beïnvloeden. Het best plaats je de router dus op een centrale, vrijstaande plaats in je bedrijfsruimte. Door een ‘access point’ op het netwerk aan te sluiten kun je het draadloze bereik eventueel vergroten.

Het juiste kanaal
In totaal zijn er 13 netwerkkanalen beschikbaar waarop je router verbinding maakt met het internet. Dat geldt echter ook voor de routers van je buren. Het beste is om zelf verbinding te maken via het minst drukke kanaal, waarbij het af te raden is kanaal 1 of 13 te gebruiken op een 2,7Ghz netwerk. Dit kan een wereld van verschil maken in stabiliteit en snelheid van de verbinding.

De juiste kabels
Erg belangrijk: op het punt waar je kabel binnenkomt mag de telefoonkabel of coax-verbinding naar je modem niet langer zijn dan 1,5 meter, om signaalverlies te voorkomen. De ethernetkabel die van daar uit naar het modem loopt, mag maximaal 100 meter zijn. Zorg ervoor dat deze kabel over een Kabel Keur-keurmerk beschikt en in categorie ‘cat 6’ valt om de snelheid optimaal tot haar recht te laten komen.

Meer weten over hoe de verbindingssnelheid zo optimaal mogelijk kan worden ingericht? Bel met onze support op 0299 880700. Onze medewerkers adviseren u graag.


Test hier hieronder uw snelheid van uw internetverbinding