Werken met gadgets op een openbare website

Een gadget is een zelfstandige toepassing die u aan uw webpagina kunt toevoegen om de pagina een dynamischer uiterlijk te geven. Gadgets kunnen bijvoorbeeld video’s, blogs, kaarten, koerslichtkranten (stock tickers) en diavoorstellingen zijn.

Er is een heel scala aan gadgets voor u beschikbaar. Met gadgets kunt u snel en gemakkelijk interessante inhoud op uw webpagina plaatsen. U kunt bijvoorbeeld het gadget Diavoorstelling gebruiken om uw producten op een fraaie manier te presenteren op uw website. De meeste gadgets zijn zeer gebruiksvriendelijk en u hoeft niet te kunnen programmeren of iets over code te weten om gadgets te kunnen gebruiken.

In dit onderwerpEen gadget invoegen op een webpagina

Gadgets zijn beschikbaar op het tabblad Invoegen wanneer u een webpagina hebt geopend om deze te bewerken, zoals hier wordt weergegeven.

Gadgets zijn beschikbaar op het tabblad Invoegen

Toelichting 1 Veelgebruikte gadgets zijn beschikbaar op het lint en deze kunt u vanaf het lint direct invoegen.
Toelichting 2 Klik op Meer gadgets op het lint om een lijst met alle beschikbare gadgets weer te geven.

Voer de volgende stappen uit om een gadget op uw openbare webpagina in te voegen:

  1. Open de website in de browser en klik op Lid aanmelden op de startpagina.
  2. Klik op de bovenste navigatiebalk op de site op Website.
  3. Klik in de website op Webpagina’s op de werkbalk Snel starten.
  4. Klik op het tabblad Pagina’s op het lint.
  5. Schakel het selectievakje in naast de webpagina waar u het gadget wilt invoegen en klik op Bewerken op het lint.
  6. Klik op de webpagina om de cursor te plaatsen waar u het gadget wilt invoegen.
  7. Klik op het tabblad Invoegen en klik in de groep Gadgets op het gadget dat u wilt toevoegen. Als u het gewenste gadget niet ziet, klikt u op Meer gadgets.
  8. Afhankelijk van het geselecteerde gadget wordt er mogelijk een dialoogvenster weergegeven waar u aanvullende informatie kunt invoeren.

Terug naar boven Terug naar boven


Beschikbare gadgets

In de volgende tabel worden de beschikbare gadgets weergegeven.

Gadget Beschrijving
Kaart en routebeschrijving Voegt een kaart en routebeschrijving toe voor een opgegeven adres vanuit Bing Maps.
HTML Voegt aangepaste HTML-code toe (waaronder hyperlinks) aan afbeeldingen, een webpagina, een document of een e-mailadres.
Video U kunt in uw webpagina een video insluiten vanuit Bing Video of elke andere serviceprovider voor het hosten van video’s.
Diavoorstelling Maakt een album met een diavoorstelling op uw webpagina. U kunt maximaal 50 afbeeldingen aan elke diavoorstelling toevoegen. U kunt opgeven hoe lang elke afbeelding in de diavoorstelling moet worden weergegeven. U kunt bezoekers ook de gelegenheid geven om de afbeeldingen in hun eigen tempo te bekijken.
PayPal Als u producten of diensten verkoopt op uw website, kunt u PayPal-gadgets gebruiken om bezoekers de mogelijkheid te bieden online te betalen.
Contact opnemen Voegt het gadget Contact opnemen toe waarmee bezoekers van uw website via e-mail contact met uw bedrijf op kunnen nemen. U kunt opgeven dat het e-mailbericht naar één adres of naar meerdere adressen tegelijk moet worden verzonden.
Live Spaces-blog

Voegt een Live Spaces-gadget toe om geposte items naar een bepaald blogadres weer te geven.

 Opmerking    U kunt alleen een blog invoegen waarvoor de syndication-instellingen zijn ingeschakeld.

Aandelenlijst Voegt het gadget Aandelenlijst in om de laatste koersgegevens van een of meer aandelen weer te geven voor de bezoekers van uw website.
Weer Voegt het gadget Weer aan uw website toe om een weeroverzicht te geven voor een bepaalde stad of andere geografische locatie.
Gewijzigd op Voegt het gadget Gewijzigd op toe om de datum en tijd weer te geven waarop de webpagina voor het laatst is bijgewerkt.
Sitegegevens Voegt het gadget Sitegegevens toe om de titel, slogan of voettekst van de site ergens op de webpagina weer te geven.

Terug naar boven Terug naar boven