Narrow Casting

Wat is digital signage?

Informatie en communicatie zijn niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving. Van alle kanten komt er via diverse media een grote hoeveelheid informatie op ons af. Daarom is het belangrijk om personen op het juiste moment van de juiste, gerichte informatie te voorzien. Dit is precies waar het bij digital signage om draait.

Digital signage staat voor het via beeldschermen tonen van informatie die is gericht op een bepaald publiek, op een geselecteerde locatie en tijdstip. Deze informatie kan per beeldscherm en per tijdstip verschillend zijn.

Enkele voorbeelden van digital signage zijn begroetingsschermen in ontvangstruimtes, dynamische bewegwijzering via beeldschermen in gebouwen of reclameschermen in winkels. Ook beeldschermen met reizigersinformatie op vliegvelden zijn een vorm van digital signage. Het stadion van FC Volendam heeft een geavanceerd Narrow Casting systeem draaien met koppelingen naar live-video content.

In plaats van digital signage spreekt men soms ook over narrowcasting of digital out-of-home media (DOOHM).

Digital signage software

Voor de aansturing en het beheer van de digitale schermen wordt gebruik gemaakt van digital signage software. De kwaliteit en functies van de gekozen software bepalen voor het grootste deel de mogelijkheden van uw digital signage systeem.

Lezer ICT solutions is leverancier van PADS software, wereldwijd één van de toonaangevende aanbieders van digital signage software.